søndag den 2. marts 2014I flere år har jeg - og ikke mindst Lasse, yngstebarnet, samlet tiere og tyvere, og når vi ved lejlighed er stødt ind i nogle med motiver, er de blevet lagt til side - uden helt nøjagtigt at vide til hvad, de skulle bruges til ud over, at jeg i sidste ende ville bruge dem i et værk.

Nu er de fleste brugt i det her billede, der er over 150 af dem, så jeg skal love for, at jeg fik ømme og ru fingerspidser af at pudse dem - faktisk tog det flere dage at blive færdig - for ikke at tale om weekender, hvor jeg er gået til og fra, for det er ualmindelig kedeligt at pudse - og det lugter.
Samtidig blev de fordelt i de forberedte forsænkninger og klistret behørigt fast. Nu er det sendt til indramning og skulle være færdigt - og så alligevel ikke.

For siden har Lasse fået fat i en killing fra 1813 og en krone fra 1929, og med dem på får billedet et historisk spænd.
Jeg havde selv et par gange været omkring et par mønthandler og specielt én i Aarhus, som ikke rigtig havde pakket sin nye butik ud - og egentlig heller ikke ville bruge tid på at lede, men vidste han havde de omtalte mønter, og vi kunne bare komme igen en anden dag. Det blev så gjort uden held.Ingen kommentarer:

Send en kommentar