tirsdag den 14. januar 2014På danske bladtegneres studietur til Burma lavede jeg dette portræt af en ung pige, som havde rendt i hælene på Lars Ole Nejstgaard og mig i  et pænt stykke tid og konstant viftet os i hovedet med en vifte, som hun meget indtrængende forsøgte at sælge. Hvilket  ikke var særligt usædvanligt, da  man ikke kunne stige ud af bussen uden først at kæmpe sig igennem en råbende og skrigende mur af børn og unge, der ville sælge alt muligt tingel og tangel - og altså ret ofte vifter. 
Men der var også ret varmt.
Når man gik rundt, havde man gerne en hale af  ihærdige sælgere efter sig - altid søde og smilende - ikke ubehageligt - men ganske anstrengende.
Og så var det, at Lars Ole fik den idé, at vi mod betaling kunne lave et portræt af hende, mens vi alligevel sad og fik en cola. Bagefter købte jeg så også en vifte.
Jeg er ganske godt tilfreds med portrættet - og specielt pigens blik, hvor jeg synes, at hendes usikkerhed over den uvante situation er med.
Nu har jeg så prøvet, om jeg kunne male portrættet, hvor jeg har forsøgt mig med nogle kraftigere og tungere farver end jeg plejer.
Håber jeg har fået varmen med.
Så undres jeg igen over, at man kan tegne en knaldgod skitse på meget kort tid - og så kan der kæmpes i dagevis med at lave et maleri efter egne streger, som jeg har svært ved at blive tilfreds med.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar