tirsdag den 21. maj 2013Da vi i foråret havde croquis, lavede jeg denne skitse. Jeg kan godt lide stillingens lukkede udtryk og fik derfor lyst til at bruge den i et maleri, så jeg tog en af de stumper overskudsgavlplade, som vi stadig har liggende.
Jeg havde en idé om at kranse figuren mere ind, så først tegnede jeg figuren op på pladen og tog dernæst en gammel slat hvid plastikmaling, som næsten ikke var til at få liv i igen. Men jeg fik den da gjort klumpet grødagtig med en røremaskine. Hældte dernæst lidt vand, fugemasse til fliser, cement og sand i - sluttelig blødte jeg nogle lange strimler stof fra et stort garnnøgle til at lave kludetæpper med op med vand og hældte dem ned i blandingen. Tog dem op igen og fordelte dem rundt om figuren - lod det tørre et par dage - fandt endnu en ældre bøtte med plastikvægmaling - denne gang var den tilfældigvis rød.
Det viste sig, at den farve syntes Sanne godt om, så da jeg egentlig bare ville komme maling på fo rat forhindre, at materialet skulle suge for meget af den dyre oliemaling - så forblev den røde farve omkring figuren at være rød - selv om jeg egentlig havde tænkt mig en anden farve selv.
Jeg synes selv, at slutresultatet ser helt fint ud med stofstrimlerne, så det varer nok ikke længe, før jeg vil eksperimentere igen med at blande materialer. men det er med at bruge nogle gamle pensler, for cement og sand slider voldsomt på dem. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar