torsdag den 10. maj 2012
Det her er tegnegrej, som jeg bruger, når jeg skal ud og lave skitser. Jeg er meget glad for at bruge Koh-I-Noor's forskellige stifter til de kraftige holdere - ellers er det mest grafit, jeg bruger i de tyndere. Desværre bliver grafit ikke ordentligt sort som Koh-I-Noor's.
Tegnepladen er jeg faktisk ret stolt over, selv om det er så enkelt, at man dårligt kan kalde det for en opfindelse, så har jeg i hvert fald selv fundet på det skæve håndtag, og jeg fatter ikke, at en hel masse andre, jeg har vist det til, ikke har stjålet ideen.
Man kan sidde, stå og gå rundt og tegne. Det sidste lyder måske lidt gakket, men man kan faktisk lave nogle sjove skitser af folk bagfra, mens de går, og man selv går bagved.
Tegnegrejet er også det samme, som jeg bruger til retstegninger, hvilket jeg fornylig var til.


Den første sag var på Fyn og var om dobbeltmordet i Tusindårsskoven.Den anden af sagerne drejede sig om terrorsagen mod JP/Politikens Hus. 
Det var lidt ejendommeligt at sidde og tegne til den retssag, som jo har sit udspring i de tegninger, jeg jo selv har være med til at tegne.
Også til den retssag var jeg selvfølgelig spændt på, hvad det var for nogle. Og lige præcis den nysgerrighed, som jeg følte, er årsagen til, at der bliver tegnet i retssale.
Vi kan give et fingerpeg - en fornemmelse - for personen - kun en skitse - ikke et præcist billede. Nuvel - det skal selvfølgelig ligne, men det afslører ikke helt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar